Hockenheim I. Nedělní závod vyhrál Paul di Resta s Mercedesem, Glock diskvalifikován

16:49

Nedělní počasí slibovalo slunečný závod. Zatím co v sobotu se Audi kvalifikace povedla, tak v neděli jim po kvalifikaci patřila až druhá polovina startovního roštu. Z pole position startoval Paul di Resta, kterého v 1. řadě doplnil Farfus.
Limit použití DRS pro dnešní závod byl stanoven na 57 použití. Mercedes s BMW dostali navíc 5 kg.

© DTM Media

Po startu je ujal vedení Paul di Resta za kterým jel Martin,  Paffett a Farfus. Ve druhé zatáčce došlo k několika kontaktům, které stáli závod Greena, Spenglera a Ocona. Spengler šel nejdříve vynadat Oconovi, který do něj strčil, ale později se mu šel omluvit, protože Ocon byl strčen Da Costou. Okamžitě byl na trať vyslán Safety Car, který zajel na začátku 4. kola. Paffett okamžitě předjel Martina. V 6. kole začali souboje od 17. místa dále. V 8. kole Molina opustil trať a byl vyšetřován vedením závodu. Mezi Ekströmem a Götzem došlo k několika kontaktům. V 9. kole Farfus předjel Martina na 3. místě. V 11. kole Da Costu postihl defekt a odstoupil ze závodu. Di Resta mezitím zvyšoval svůj náskok ve vedení. Ve 12. kole Martin odstartoval sérii pit stopů. Ve stejném kole zajeli do boxů ještě Glock, Tomczyk a Rockenfeller. Rockenfeller se snažil dřívější zastávkou získat nějaké pozice. V 13. kole stavěli v boxech Paffett, Wickens, Blomqvist a Wittmann. Paffett byl z boxů nebezpečně vypuštěn a byl tak vyšetřován komisaři. V následujícím kole zajel do boxů Di Resta. Mechanici měli problém s předním pravým kolem a skot se před Paffetta vrátil jen těsně. V 16. kole obdržel Paffett penalizaci průjezd boxy, kterou splnil o dvě kola později. V 17. kole odstoupil ze závodu Ekström. Ve 20. kole překonal Glock Martina. Timo Scheider byl nucen odstoupit v 21. kole. Sám ještě během závodu prozradil, že na okruhu bylo tolik kontaktů od různých jezdců na různých místech a jeho vůz již neměl šanci závod dojet. V 21, kole bylo pořadí v TOP 10 následující: DIR, FAR, MOL, GLO, MAR, WIC, BLO, TOM, WIT a MUE. Ve 23. kole se do boxů konečně chystal Molina. Ten nezvládl nájezd a svůj vůz odstavil v nájezdu do boxů. Paffett díky penalizaci spadl do středu pole a začal se probojovávat dopředu Nejdříve předjel Tomczyka, potom Blomqvista a nakonec i Wickense. V 31. kole odtavil své auto do štěrku Juncadella a byla aktivovaná SLOW ZONE, která byla o dvě kola později neaktivovaná. V kole 33. Glock překonal Farfuse a ujal se 2. místa. V následujícím kole dostal Vietoris penalizaci průjezd boxy za to, že nedodržel SZ. Ve stejném kole Tomczyk vyjel z trati a propadl se za Muellera s Wittmannnem. Di Resta měl tři kola před koncem náskok 13 sekund. Paffett se ještě přiblížil Martinovi, ale předjet ho nedokázal. Pro vítězství si dojel Paul di Resta, který se tím ujal vedení v šampionátu.

Další závod se jede na 14 dní na Red Bull Ringu v Rakousku.

Kompletní výsledky
AKTUALIZOVÁNO: V neděli večer byl ze závodu diskvalifikován Timo Glock. Přišel tak o 2. místo a na body poskočil Mike Rockenfeller. 




0 komentářů