Moscow Raceway: Deštivou sobotu ovládl Wickens

14:06

 © Mercedes 
DTM se po letní přestávce vypravilo na východ, kde seriál čekal Moskevský okruh. I přes jméno je okruh vzdálený přes 100 km od hlavního města Ruska.

Sobota přinesla nad okruh spoustu deště. Již kvalifikace se jela za mokra. Kvalifikace ovládl Paffett následovaný Wickensem a Di Restou.

Závod byl vzhledem k podmínkám odstartovaný za Safety Carem. Tentokrát se jednalo o Audi R8. SC na trati vydržel do konce 3. kola. Okamžitě po restartu Wickens překonal Paffetta, kterého navíc v 7. kole předjel Di Resta. Nováček Felix Rosenqvist do závodu odstartoval na 9. místě a díky SC mu toto místo patřilo do chvíle, kdy ho překonal Mortara, který stoupal polem. Již v 8. kole měl Wickens náskok 9,1 sekundy na Di Restu. Wickense jako jediného netrápila vodní tříšť, která se tvořila projíždějícími vozy. Chvílemi nebylo díky vodě skoro vůbec vidět. V 9. kole nám Da Costa předvedl jeden z výjezdů. Díky konfiguraci okruhu výjezd mimo trať okamžitě neznamená ztrátu. V 10. kole Di Resta opustil trať a Paffett se mu dokázal přiblížit. Druhá polovina závodu se již nesla jel v postupu Greena polem, který se až zasekl na 6. místě jedoucím Martinovi. Rosenqvist si ve svém prvním závodě dojel pro bod za 10. místo. Wickens, který i v jednu chvíli vedl závod o 20 sekund vyhrál závod o 11 sekund.
Závod který ce po celou dobu jel na pneumatikách do mokra nepřinesl to na co jsou diváci zvyklí. Mercedes získal 1-2-3-4. Na 5. místě dojel Ekström, který celou dobu jel těsně za Götzem. Nejlepším BMW byl Martin na 6. místě a byl i jediným bodujícím BMW. Za Martinem dojel Green, který překonal i Mortaru.

Wittmann, který do tohoto závodu startoval jako vedoucí pilot šampionátu nebodoval a díky vítězství Wickense spadl na 2. místo a přišel tím pádem i o svůj drobný náskok. Následuje pak Green s Mortarou a Di Restou.

0 komentářů