Sezóna 2016 byla jejich poslední

18:23


 © DTM Media
Sezóna 2017 bude jiná v tom, že na trati místo 24 vozů vede pouze 16. Došlo tak k velkým odchodům pilotů, ale i nahrazování nováčky. Pouze u BMW uvidíme ty piloty co jsme mohli vidět i v roce 2016. Audi přivítá dva nováčky a Mercedes má jednoho navrátilce. DTM tak opouští 9 pilotů. Pojďme si je lehce připomenout.

#8 Christian Vietoris

Tento Němec absolvoval celkem 6 sezón. Svou poslední sezónu absolvoval v týmu Mücke vedle Lucase Auera, který podával přeci jenom lepší výsledky. Vietorisovi statistiky se zastavili na 76 závodech a 1 vítězství z mokrého Oscherslebenu 2014. To byla jeho poslední sezóna, kde se držel na předních příčkách. Sezónu 2016 ukončil na 14. místě celkově.

#10 Timo Scheider

Konec z jednoho z nejdéle závodících pilotů v DTM. V sezóně 2016 byl poslední pilotem, který se zúčastnil sezóny 2000 či řídil vůz DTM z dílen Opelu. Němec bohužel musel v DTM skončit nedobrovolně. Audi mu jen pár dní před posledním závodem po telefonu oznámilo, že již nepotřebuje jeho služby. Mezi jeho nejúspěšnější oky rozhodně patří ty mistrovské, tady 2008 a 2009. Poslední sezóny už nepatřily k nejlepším. Svou kariéru v DTM zakončil na 22. místě celkově. Timo do budoucna plánuje vést svůj tým F4 v ADAC F4, který před lety založil.

#12 Daniel Juncadella

Tento španělský závodník a milovník triatlonu se s DTM loučí po 4 neslavných sezónách. Juncadella v každé sezóně skončil v hloubi pole. Nejlépe v závodě skončil dvakrát čtvrtý. Jeho konec se tak díky škrtům dal očekávat. Svou poslední sezónu zakončil jako nejhorší pilot, který jel celou sezónu.

#13 António Felix da Costa

Portugalec celkem absolvoval 3 sezóny. Za tu dobu získal 1 vítězství na Zantvoortu 2015. Jeho nejlepší sezóna byla právě ta 2015, kdy skončil na 11. místě celkově. S DTM se rozloučil dvěma pole position během posledního víkendu na Hockenheimu. Da Costa vyměnil DTM za Formuli E, kde závodí v týmu Andretti s podporou BMW. Dále by měl stát za vývojem vozu BMW pro 24h Le Mans.

#17 Miguel Molina
Španěl absolvoval s Audi celkem 7 sezón. Překvapivě nejlépe celkově skončil hned ve své první sezóně. Jednalo se o sezónu 2010 a skončil na 10. místě celkově. Celkem získal 3 vítězství a z toho 2 v posledním roce. Ani tyto výsledky mu místo nezajistily.

#27 Adrien Tambay 

Francouz, a syn slavnějšího otce Patricka, absolvoval v DTM 5 sezón. Nejlepší byla ta jeho první. To sezóna 2015 byla v jeho podání opravdu katastrofální, když z těch co absolvovali celou sezónu skončil poslední. Tambay za 65 závodů získal 3 pódia, ale žádné vítězství.

#84 Maximiliam Götz

Němec do DTM přišel jako vítěz série Blancpain Sprint s Mercedesem SLS GT3. Za dvě sezóny skončil nejlépe na 4. místě. Celkově byl nejlepší v roce 2016 a to na 20. místě.

#88 Felix Rosenqvist

Švéd absolvoval pouhou polovinu sezóny, když převzal vůz po Estebanu Oconovi, který přešel do Formule 1. Rosenqvist tak neměl moc šanci na adaptaci. Za 8 závodů dvakrát bodovala skončil na 25. místě celkově. Aktuálně závodí již ve Formuli E v týmu Mahindra. U Rosenqvista se přitom očekávalo jeho setrvání v DTM.

#100 Martin Tomczyk 

Jedná se o druhého šampiona DTM, který v roce 2016 absolvoval svůj poslední závod DTM. První sezónu absolvoval již v roce 2001. Jeho největším úspěchem je samozřejmě titul z roku 2011. Tomczyk je prvním šampionem. který získal titul se starší specifikací vozů. Jedná se také o poslední sezónu, kdy závodily různů specifikace vozů najednou. Po titulu Němec přešel od Audi k BMW, kde již svou kariéru završil. Za 16 sezón získal 7 vítězství a 28 pódii. Tomczyk stejně jako Da Costa bude vyvíjet vůz BMW pro 24h Le Mans.

Který pilot Vám bude nejvíce chybět na trati ? A u koho myslíte, že byl konec zbytečný a odejít měj jiný pilot ?

0 komentářů