Paul di Resta: Nová pravidla rozhodně přidají do závodů akci.

16:21


(c) Daimler
Mercedes během testů připravil krátký rozhovor s Paul di Restou.

Vzhledem ke změnám v pravidlech budou mít piloti významnější roli. Máš dlouholeté zkušenosti, bude to tvá výhoda ? 

Nové pravidla pro rok 2017 rozhodně přidají akci v závodech. Jedno z hlavních kritérií bylo fanouškům přinést lepší show. Nejvýznamnější změnou jsou rozhodně nové pneumatiky, hlavně jak hodně budou degradovat během kvalifikace a závodu. Budeme nuceni s nimi zacházet správně, aby jsme docílili dobrého výsledku. Doufejme, že mé zkušenosti mi pomohou, včetně testu pneumatik Pirelli pro Formuli 1. Nicméně nejdůležitější věcí pro nás je předvést se fanouškům s dobrým výkonem.

Měnil jsi pro tuto sezónu nějak trénink nebo přípravu ? 
Můj tréninkový program vypadal stejně. Vždy se snažím dosáhnout svého fyzického limitu. Je samozřejmé, že stárnu. Za těchto okolností, pomáhá koncentrovat se více na trénink. Ale dělám snad dost, abych měl malou výhodu.

Jak bude nový vůz odlišný od toho starého ? Na co se mohou fanoušci těšit ?
V tuto chvíli netestujeme finální podobu vozu. I přesto v této fázi mohu cítit změny v aerodynamice. Nejvíce viditelná odlišnosti pro fanoušky je zadní křídlo. Když je DRS aktivováno, hlavní element zůstává stejný, ale je tam úzká klapka, která se otevře. Jasněji to můžete vidět, když atakujete vůz před vámi. Osobně se těším na rychlejší auta. Mámé o něco více výkonu. Auta budou rychlejší také díky měkčím pneumatikám. Navíc se zrušili nahřívací dečky na pneumatiky. To by mohlo přidat akci během pit stopů s auty, když některé vozy budou klouzat.

zdroj: Daimler Media 

0 komentářů