Redukce počtu aut ? Kdo to nakonec odnese ?

12:54

© DTM Media
Čím dál tím častěji můžeme slyšet o tom, že příští rok automobilky nasadí pouze 6 vozů. Cílem je snížení nákladů. Pro automobilky přeci jenom není DTM jediným šampionátem. Kdo z jezdců nakonec bude nucen opustit DTM ?

BMW 

V Mnichově už mají jasno. Tomczyk oznámil odchod z DTM ještě na Nürburgringu. Němec se rozhodl opustit DTM a s BMW závodit v GT vozech. António Felix da Costa oznámil svůj odchod během závodu v Maďarsku. Portugalec se bude soustředit na Formuli E, kde BMW rozšířilo spolupráci. Odchází tak oba jezdci týmu Schnitzer. Právě tento tým by měl DTM opustit. Schnitzer by měl od roku 2018 spolupracovat s BMW v sérii WEC. S WEC je spojován i Da Costa.

Mercedes

O situaci u Mercedesu se zajímal motorsport-total.com. Své místo má mít jisté Auer s Wickensem, kteří podávají dobré výsledky. Paffett již má dříve potvrzenou smlouvu pro příští rok. Mercedes je velmi spokojen s výsledky nováčka Rosenqvistem a ten by si své místo měl tak udržet. Vším by mohl zamíchat příchod Mortary. O jeho příchodu do Stuttgartu je zatím jen na úrovni spekulací. Nejhorší karty v rukách mají Vietoris, Juncadella a Götz. S těmi není Mercedes vůbec spokojený. S pozicí Paula di Resty si u motorsport-total nejsou jistí. U Mercedesu teoreticky zbývá jedno místo. Nechá si Mercedes nějakého z jezdců, kteří to mají ne hraně nebo sáhne po nové tváři ?

Audi

Jestli Mortara odejde nebo ne, se dozvíme v blízké době. Tak nebo tak bude u Audi těsno. Nejhorší výsledky ovšem podávají bývalí mistři a to Rockenfeller s Scheiderem. Třetím nejhorším je Adrien Tambay, který sice podal dobré výsledky na Hunaroringu, ale to byl závodní víkend, kdy bylo Audi opravdu silné. Francouz jinak podává nevyrovnané výsledky.

Na to, jaké složení nakonec uvidíme příští rok na Hockeneimu, si budeme muset ještě počkat.

0 komentářů