Změny v pravidlech pro rok 2016

10:40

Během čtvrtečního setkání v Mnichově, komise DTM rozhodla o změnách ve sportovních regulích. Cílem těchto rozhodnutí je přenést více pozornosti na výkony jezdců. V této souvislost dochází k úpravě pravidel okolo DRS (Drag Reduction System) a performance weights (váhové penalizace).  Všechny změny byly kolektivním rozhodnutím automobilek, ITR a DMSB.

© DTM Media
V letošní sezóna se dočkáme pozměněných pravidel kolem udělování váhových penalizací, kdy nebude rozhodovat výsledek předešlého závodního víkendu. Jezdci budou dostávat dodatečnou váhu podle výsledků v kvalifikaci a na základě maximálního výkonu vozu. To by mělo pomoci dostat všechny vozy na stejnou výkonnostní úroveň. Nikdo nebude trestán za to, že vyhrál během sezóny více závodů.

Konečně dochází ke změnám v oblast DRS, po které volali samotní jezdci. Jako předtím bude povoleno systém použít na vzdálenost menší než jedna vteřina. Použití ovšem bude více omezené než tomu bylo. Jezdci budou mít pro  každý závod omezený počet použití tohoto systému a budou nuceni ho strategicky využívat.

Třetí  rozhodnutí se týká  BMW, které obdrželo pro letošní sezónu menší ústupky. Cílem je vozy M4 DTM přiblížit konkurenci což díky homologaci vozů není možné. Vozy BMW budou závodit o 7,5 kg lehčí než Audi a Mercedes. Minimální váha vozů M4 DTM  je tak stanovena na 1112,5 kg, zatímco u ostatních na 1120 kg. Další a poslední pomoc pro BMW se týká zadního křídla, které bude o 50 mm širší než tomu bývalo do teď.

Co na tyto změny říkáte ? Zanechte nám svůj názor v komentářích.

0 komentářů